fredag 6 januari 2012

Fläskfilégryta med rosépeppar och persilja


Idag blev vi bjudna på lunch av barnens mormor. Hon hade lagat en fantastiskt god fläskfilégryta. Hon hade hittat receptet i Icakuriren.

Fläskfilégryta med rosépeppar och persilja 4 port
700-800 g fläskfilé
smör
salt
nymald vitpeppar
1 gul lök
1 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk extra stark chilisås
1/2 msk Worchestershiresås
1/2 msk kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar, stött i mortel
hackad färsk persilja

Gör så här:
Skär filén i skivor. Platta ut dem lite.

Bryn i smör i omgångar i en stekpanna. Salta och peppra. Ta upp.

Skala och finhacka löken och fräs i smör i stekpannan på medelvärme.

Blanda creme fraiche, grädde, chilisås, worchestershiresås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken i stekpannan.

Rör om och låt puttra några minuter. Lägg i köttet och strö rosépeppar i såsen. Låt puttra i 5 minuter.

Salta och peppra och strö hackad persilja över.

Servera direkt ur pannan. Servera med kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar