torsdag 26 januari 2012

Färsfyllda paprikor (paleo)

Färgstark och smakrik paleorätt som är perfekt att servera med en god guacamole.

Färsfyllda paprikor (paleo) 4-5 port
4-5 paprikor i olika färger
1/2 hackad gul lök
800 g blandfärs
2-3 vitlöksklyftor
1 burk krossad tomat
1 msk tomatpuré (kan uteslutas)
10-15 färska champinjoner
kokosolja utan smak till stekning
salt
nymald svartpeppar
1 msk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj och skiva champinjonerna. Stek dem i lite kokosolja. Lägg åt sidan.

Fräs den hackade löken mjuk i lite kokosolja. Lägg åt sidan.

Stek färsen och häll på den krossade tomaten, ev. tomatpuré, pressad vitlök. Blanda i champinjonerna och löken.

Krydda till önskad styrka. Låt koka ihop i ca 10 minuter.

Halvera paprikorna och lägg i en ungssäker form. Fyll halvorna med färsblandningen.

Tillaga i ugn i ca 30 minuter.

Låt svalna lite innan servering. Servera med guacamole.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad gott, det var länge sedan jag åt fyllda paprikor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och de var nästan ännu godare som lunch idag!

      Radera