söndag 1 januari 2012

Eggs Benedict LCHF


Till dagens brunch gjorde vi Eggs Benedict. Istället för rökt skinka som det är i originalreceptet, så tog vi rökt lax som vi hade över från gårdagen. Det blev helt fantastiskt gott.

Det blir några bröd för mycket, men det går bra att frysa in dessa för senare bruk.

Det är bra om man är minst två som hjälps åt när man ska göra detta.

Eggs Benedict LCHF med rökt lax 4 port
4 skivor rökt lax
4 ägg (så färska som möjligt)
smör till stekning
hollandaisesås
Bröd till Eggs Benedict
5 ägg
2 dl pofiber+till att strö över
1 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk fänkålsfrön
50 g smält osaltat smör
3 msk vispgrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader varmluft. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Vispa äggen fluffiga med maskin.

Smält smöret och låt svalna lite.

Tillsätt smör och grädde till äggen. Rör runt.

Blanda de torra ingredienserna, inklusive kryddorna, och vänd ner dessa och låt stå och svälla i minst 5 minuter.

Klicka ut smeten/degen på bakplåtspappret och grädda sen bröden i ugnen ca 9-11 minuter.

Låt svalna på galler.

Gör hollandaisesåsen och pochera äggen.

Halvera bröden och stek i smör i en stekpanna.

Lägg ett stekt bröd i botten, lägg på en skiva rökt lax (eller skinka om man föredrar det), lägg ett pocherat ägg på laxen och häll över såsen. Njut!

2 kommentarer:

  1. Vad mycket gott det har serverats på bloggen de senaste dagarna. Jag får passa på att önska en god fortsättning på det nya året.
    Ägg benedict har jag aldrig ätit, ser spännande ut.

    SvaraRadera
  2. Ja, men nu ska vi nog ta det lite lugnare ett tag. Får se hur det går...

    God fortsättning själv!

    Och du ska definitivt testa Eggs Benedict. Det var en verklig höjdare, men se till att ha en assistent i köket, eller gör bröden dagen innan.

    SvaraRadera