tisdag 3 januari 2012

Dragonkyckling

Bara några få ingredienser krävs för att skapa denna snabba och enkla, men ändå lite festliga vardagsrätt. Den har hängt med oss länge och den funkar ju bra även som LCHF.

Detta är en mycket lätt- och snabblagad LCHF-rätt, och den är dessutom mycket billig. Och bäst av allt är att våra barn tycker den är god.

Förr om åren hade vi givetvis ris till, men numera har vi oftast blomkålsris som tillbehör. Även stekt vitkål fungera troligtvis bra till.




Dragonkyckling 4-5 port
1 kg kycklingfilé
4 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soja
1 tärning hönsbuljong (utan glutamat)
1 msk torkad dragon eller 2 msk färsk hackad dragon
nymald vitpeppar
salt
smör till stekning

Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem på stekjärnet.

Häll på grädden, soja, vitpeppar och dragon. Smula i buljongen. Låt koka i stekpannan tills kycklingen är genomstekt.

Smaka av med salt.

4 kommentarer:

  1. Så himla enkelt och med ingredienser man oftast har hemma. Tänk att ibland blir man liksom "hemmablind" eller kanske man skulle kalla det "matblind".

    Tack för lite inspiration. Kycklingfilé har jag och allt det andra också.

    SvaraRadera
  2. Tack Henrik !
    Det där såg fräscht och gott ut :)

    SvaraRadera
  3. @ Jaana
    det måste vara enkelt ibland annars tröttnar man. Trots att matlagning är bland det roligaste som finns.
    "matblind" var ett bra ord. Det snor jag :-).

    @Jimmie
    Tack. Vi har dock en bra bit kvar till din nivå på presentationen...

    SvaraRadera
  4. Sjukt god!! Tack snälla för receptet. Den kommer att läggas upp på min blogg idag och länkad till dig.

    SvaraRadera