onsdag 11 januari 2012

Chokladpannacotta LCHF


Elegant och god dessert, som har fördelen att den går att förbereda långt innan. Vill man pimpa den lite extra passar exempelvis färska hallon bra. Servera med kaffe.

Chokladpannacotta LCHF 4 port
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad, minst 70%
2 gelatinblad
1 msk LCHF-socker
1/2 tsk vaniljpulver
Till servering
vispad grädde

Gör så här:
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i 5 minuter.

Koka upp grädden tillsammans med LCHF-sockret och låt sjuda på svag värme i några minuter tills sockret löst sig.

Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen, bruten i mindre bitar. Rör runt tills chokladen smält helt.

Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur vattnet och lägg i chokladen. Rör runt så det smälter. Rör ner vaniljpulvret.

Häll upp i portionsglas och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten.

Servera med vispad grädde och kanske en chokladbit.

6 kommentarer:

  1. Det såg riktigt god ut! Kul med idéer till efterrätter.

    SvaraRadera
  2. Japp, denna var god och snygg! Vi har gjort pannacotta många gånger, men aldrig med choklad i. Det kommer vi dock göra fler gånger!

    SvaraRadera
  3. Blev riktigt gott! Tack för receptet :)

    SvaraRadera
  4. Jag har ingen aning om vad det blev för fel på min för ja gjorde helt enligt receptet men den blev jättefast! Inte alls pannacottakonsistens! :/ Jättegod däremot!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johanna,

      trist att det inte blev bra. Vi tror att din eventuellt inte blev bra eftersom olika märken av choklad kan vara lite olika i konsistens. Vi har gjort detta recept två gånger och det blev lite hårdare andra gången. Den gång det blev bra använde vi Marabou Premium 70%. Man kan givetvis använda lite mindre gelatin om man misstänker att det kan bli för hårt.

      Radera