torsdag 12 januari 2012

Blomkålsmos


Blomkålsmos ser nästan ut potatismos och smakar minst lika gott och är mycket nyttigare. Många har i philadelphiaost eller annan färskost, men det tycker inte vi behövs. Man kan hellre ta i lite mer smör om man vill ha högre fetthalt i sitt blomkålsmos.

Blomkålsmos 3-4 port
1 stort eller 2 små färska blomkålshuvud
1/2 dl vispgrädde
50 g normalsaltat smör
salt
nymald vitpeppar

Gör så här:
Skär eller bryt blomkålen i mindre buketter. Lägg i en stor kastrull, helst med tjock botten, och häll på grädden. Lägg i smöret.

Värm upp kastrullen. Och låt koka under lock i ca 10-15 minuter. Vänd runt några gång så att alla blir lika kokta.

Låt även koka utan lock i minst 5 minuter så vätska ångar bort.

Tag av värmen och mixa med en stavmixer eller vispa med en elvisp.

Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar