fredag 9 december 2011

Vitlökskyckling


Läcker och lättlagad fredagskyckling som får en att må bra efter veckans vedermödor. Inspiration till receptet är hämtat från tasteline. Vi serverade den med blomkålsris.

Vitlökskyckling 4-5 port
1 kg kycklingfilé
salt
nymald svartpeppar
3 oressade vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl riven parmesanost

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Halvera kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör.

Lägg i en smord ugnsfast form. Salta och peppra på dem.

Pressa vitlök över kycklingbitarna och häll grädde runt om. Fördela kycklingfonden. Strö parmesan över bitarna.

Stek kycklingen tills den är klar i cirka 20-25 minuter.

Servera med blomkålsris.

1 kommentar:

  1. Mumsigt. Jag gillar rätter som tillagas i ugnen, det är så smidigt.

    SvaraRadera