lördag 31 december 2011

Mintchokladtårta LCHF


En av de två olika desserter vi hade på nyårsafton var en ljuvligt god mintchokladtårta med kraftig chokladsmak. Vi måste tyvärr varna för att man bara kan ta en liten bit om man är kolhydratkänslig.

Servera tårtan med vispad grädde.

Mintchokladtårta LCHF 8-10 port
200 g Marabou premium mörk choklad 70 % mint
200 g osaltat smör
4 ägg
2 msk LCHF-socker
1 tsk vanlijpulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme.

Vispa ägg, LCHF-socker och vaniljpulver pösigt.

Häll chokladsmeten i äggsmeten och rör om noga.

Häll upp i en springform (ca 25 cm) och grädda i ugnen i ca 8 minuter.

Låt stå kallt i väntan på servering. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar