måndag 26 december 2011

Mandelmusslor LCHF


Barnens farmor hade traditionsenligt gjort mandelmusslor och för att vi inte skulle känna oss utanför var vi tvungna att göra egna med färre kolhydrater. De blir såklart inte lika frasiga och spröda som vanliga mandelmusslor, men fyllda med grädde och toppade med hallon så blev de klart godkända.

Det enda recept vi hittade som var någorlunda trovärdigt var upplagt av Birgitta Höglund, som vi delvis inspirerades av.

Mandelmusslor LCHF 12-14 st
50 g kallt osaltat smör + smör till formarna
3 dl mandelmjöl
1 msk Fiberhusk
1 ägg
2 tsk LCHF-socker
Till serveringen
hallon
vispad grädde

Gör så här:
Dela smöret i små bitar. Rör med elvisp snabbt ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och LCHF-socker.

Blanda sist ner ägget. Låt degen svälla 10 minuter i kylen.

Smörj formarna lätt med smör.

Ta matskedsstora bitar deg och tryck ut i formarna. Ställ formarna kallt i minst en kvart, gärna längre.

Sätt ugnen på 200 grader.

Grädda mandelmusslorna mitt i ugnen i 8-9 minuter.

Fyll med vispad grädde och toppa med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar