lördag 31 december 2011

LCHF-kanapéer


Kanapéer är perfekt om man vill att gästerna (och man själv) ska ha något att tugga på till fördrinken medan man väntar på den riktiga förätten. Kanapéer ska vara små och locka till att äta mer snarare än att mätt. Vi har gjort två förslag som passar bra om man ska ha en lyxigare LCHF-bjudning.

Moussekanapéer på rökt lax 6 port
160 gram kallrökt lax
2 dl crème fraiche
1 dl färsk dill
1 msk riven pepparrot
2 gelatinblad
lite pressad citron
några skivor LCHF-limpa

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

Mixa créme fraiche, dill, pepparrot och lax.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smällt i en kastrull på låg värme.

Blanda gelatinet med ett par matskedar av moussesmeten.

Häll tillbaka blandningen i resten av smeten och blanda väl. Pressa i lite citron. Blanda väl.

Häll smeten i en form och ställ kallt i minst 1 timme.

Gör små mousseägg med en varm sked och lägg på en brödbit.

Garnera med en dillvippa och ev. en bit rökt lax.

-----

Kanapé nummer två är gjord med räkor och majonnäs och är lite enklare och kan göras snabbt om man vill det.

Räkkanapéer 6 port
500 g räkor med skal
1/2 dl majonnäs
curry
några skivor LCHF-rostbröd

Gör så här:
Skär brödet i mindre bitar och ta bort kanten.

Stek brödet snabbt i lite smör.

Skala räkorna och fördela dem på bröden.

Klicka på majonnäs smaksatt med curry.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar