söndag 18 december 2011

Griljerad julskinka LCHF


Vi har två saker att erkänna. Dels har vi idag griljerat vår första julskinka. Vi har varit matlagningsintresserade väldigt, väldigt länge, men detta hade vi aldrig gjort. Det brukar vara mormors hedersuppdrag. I år räknar vi dock med att ha ätit upp denna första skinka redan innan julafton och det finns således inte någon risk för att hon ska känna sig överflödig. Hennes skinka kommer också att åt. Men vad värre är att vi köpte en färdigkokt skinka. Ja vi vet att det är druvsocker och allhanda olämpligheter med när kokningen görs på fabrik.

Men griljeringen har vi LCHF:at till. Alltid något.

Griljerad julskinka LCHF
1 kokt julskinka (givetvis med fettkappan kvar)
1 ägg
2 msk senap med så lågt kolhydratinnehåll man kan hitta (Dijon går bra)
pofiber
hela nejlikor

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader (ej varmluft).

Vispa ihop ägg och senap.

Pensla på blandningen på fettkappan. Strö på pofiober. Stick i nejlikor.

Griljera i ugnen i ca 15 minuter tills griljeringen fått fin färg.

2 kommentarer:

  1. Det ska grilljeras skinka hos oss också så småning om. Längtar verkligen till julen nu.

    SvaraRadera
  2. Ja julen börjar nu närma sig, "bara " 3 månader kvarvnu :)
    / Ethan Catering Julbord

    SvaraRadera