lördag 3 december 2011

5 dagar med fakiren! Sammanfattning


Nu har vi testat fakiren i fem dagar. Ätit 33 1/2 ägg. Och gått ner från 75,1 till 73,8 kg (-1,3 kilo/man 182 lång). Matlagningsmässigt var det nästan enklare än vanligt, men en jobbig sak var att man var typ tvungen att smyga med maten på lunchen på jobbet.

Men vi kommer definitivt att göra liknade perioder i framtiden om det skulle behövas.

Här följer våra svar på vanliga fråga man kan ha om LCHF-fakir.

Vem ska testa LCHF-fakir?
Fakir passar bäst om man vill komma igång snabbt med sin viktnedgång, eller om viktnedgången har avstannat och man känner att man behöver/kan/vill gå ner mer.

Vad är LCHF-fakir?
LCHF-fakir innebär att man försöker äta så lite kolhydrater som möjligt. Alla mejeriprodukter utom smör utesluts.

Vad äter man om man äter enligt LCHF-fakir?
Kött (gris, nöt, fågel, fisk och skaldjur), ägg, smör, såser med smör (och oftast ägg) kokosfett. Kaffe går bra men det är inte nödvändigt. Kokosolja är utmärkt, till exempel i kaffet.

Hur länge kan man hålla på med LCHF-fakir?
Så länge det känns bra kan man antagligen fortsätta. Men längre än 14 dagar är antagligen inte att rekommendera. Dels kan man tröttna på framförallt ägg

4 kommentarer:

 1. Har du många på jobbet som har åsikter om kosten? Själv blir jag lite trött på alla kommentarer om jag berättar att jag ät enligt LCHF, för många tycker att det är helt ok att öppet komma med negativa kommentarer om min kost, utan att de läst på.

  SvaraRadera
 2. Egentligen är det inte så många som har åsikter, de vanliga LCHF-rätter har fått nyfikna blickar och tom beröm. Smörstekt vitkål vet jag att flera har testat och gillat. Men det är ju bara att tänka hur man själv skulle reagerat om någon åt bara smör och kött innan man började med LCHF. Några har koll på vad LCHF är och några verkar tom ha testat. Men jag "mobbar" såklart de som kör pulver och/eller viktväktarna (en förklarade dock att hon går till viktväktarna bara för att ha pressen på sig inför vägningen varje vecka och det är nog det enda rationella argumentet för VV).

  Jag tror inte "revolutionen" kommer går så rasande snabbt, inte i Stockholm i alla fall. Verkar gå bättre ute i landet.

  SvaraRadera
 3. Tänk bara att det med största sannolikhet är förlorad vätska, även grönsaker och mejeri innehåller ju en del kh som binder vatten i kroppen. När de tas bort tömmer vi våra glykogenlager.
  Sedan innehåller ju grönsakerna en hel del bra saker också ;)

  SvaraRadera
 4. Absolut, ungefär hälften av min viktminskning ovan var tillfällig, men den andra hälften verkar varit fett. Så ungefär 125 g om dagen gick jag ner när jag åt fakiren. Det är ett rätt bra resultat.

  Grönsaker är både gott och nyttigt, och det skulle framförallt bli alldeles för tråkigt att laga och äta mat utan grönsaker i längden.

  SvaraRadera