söndag 20 november 2011

Thailändsk kycklingryta


God och lättlagad kycklinggryta med thailändska smaker. Inspirationen till receptet kom från kokboken Bülows kök.

Thailändsk kycklingryta 4-5 port
4-5 kycklingfiléer
3 msk smör
4 msk röd currypasta
5 dl kokosmjölk
3 dl vispgrädde
2-3 msk fisksås
1 tsk salt
saften av 1 1/2 lime
1 purjolökar
2 broccollibuketter
3 morötter

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i stora bitar. Bryn dem i smöret.

Dela broccolin. Skala och slanta morötterna. Skölj och skiva purjolöken.

Lägg currypasta i en gryta och hetta upp så smaken utvecklas. Lägg över kycklingbitarna i grytan tillsammans med morötter. Slå på kokosmjölk, grädden, fisksås, salt och limesaft. Låt puttra i 5 minuter. Lägg i broccolin och purjon och koka 5 minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar