lördag 19 november 2011

Klassisk räkcocktail


En av de mest missförstådda förrätterna. Men rätt gjord med bra råvaror är detta en delikatess och dessutom lättlagad.

Klassisk räkcocktail 4 port
500 g räkor med skal
1/2 huvud isbergsallad
8 färska gröna sparrisar
14 st sugar snapps eller socker ärtor
1 citron
färsk dill
nymalen vitpeppar
Servera med Rhode Island-sås.

Gör så här:
Strimla isbergsalladen fint. Skala räkorna.

Ta bort den hårda rotdelen av sparrissen och koka den sen. Kyl i isvatten och skär sen i 2-3 delar. Salta och peppra och droppa över citron.

Noppa sockerärtorna och koka 3 minuter i lättsaltat vatten. Kyl i isvatten.

Lägg salladen i botten av ett cocktailglas.

Skär sockerärtorna i 1 cm stora bitar och fördela i glasen. Därefter räkorna och sparrisen.

Lägg på Rhode Island-såsen och garnera med citronklyfta och dill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar