måndag 28 november 2011

Fakirbiffar


Igår gjorde vi ett storkok med vår variant av Skaldemans bantarbiffar, som vi valt att döpa till Fakirbiffar. De är goda, billiga, enkla att göra och bra att ha i frysen. Vi kommer använda dem som lunchlåda några dagar under våra 5 dar med fakiren.

Fakirbiffar 4-5 port
1 kg blandfärs
2 ägg
2 tsk finsalt
3/4 tsk nymald svartpeppar
smör till stekning

Gör så här:
Ta fram färsen en stund innan.

Blanda färs, ägg och kryddor ordentligt.

Forma ca 12 rejäla biffar.

Bryn runt om i smör.

Sätt in i ugnen i 15-20 minuter tills de har över 65 grader i innertemperatur.

Servera med smör/kryddsmör om man kör fakiren. Annars är gräddsås och förslagsvis kokt broccoli och kanske lite smörstekt lök gott till.

10 kommentarer:

  1. Så smidigt att göra biffar i ugnen. Bra att fylla frysen med också, perfekt till olika tillbehör.

    SvaraRadera
  2. Vi gör så med det mesta faktiskt. Bryner i stekjärn och gör klart i ugnen. Allt blir bättre på det sättet. Saftigare och det är dessutom smidigare när man gör storkok.

    SvaraRadera
  3. 1000kg blandfärs får du många biffar med

    SvaraRadera
  4. Just gjort dessa. Så gott!

    SvaraRadera
  5. Har alltid använt mig av nötfärs, men undrar nu om blandfärsen på nått sätt är bättre? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi brukar ta olika, men blandfärs är ju fetare än nötfärs och är därför lite nyttigare och mer LCHF. Fettet gör ju även att de blir godare. Men det går bra med endast nötfärs också.

      Radera
    2. Jag brukar köpa ett storpack 2,2 kg nötfärs på Willys, det kommer från Irland och fetthalten är på 20%.

      Hur stor är fetthalten på blandfärs?
      Har varken ätit eller tittat efter...?

      Radera
    3. Din nötfärs funkar garanterat utmärkt!

      Radera
  6. hur snabbt kan man gå ner på fakiren

    SvaraRadera