torsdag 17 november 2011

Crêpes à la LCHF


Goda crêpes med förslag på två olika fyllningar, välj den som passar bäst.

Crêpes à la LCHF 2-3 port
Pannkakor
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 ½ msk fiberhusk
1 krm salt
smör till stekning
Fyllning 1: Svamp
200 g stekta champinjoner
1 dl creme fraiche
salt
nymald svartpeppar
Fyllning 2: Räkor
700 g räkor med skal
1 dl creme fraiche
salt
nymald svartpeppar
dill
färskpressad citron
Topping
2-3 dl riven ost

Gör så här:
Pannkakor: Blanda ihop alla ingredienser (utom smöret) och låt svälla några minuter.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek 6 pannkakor 1-2 minuter per sida.

Sätt ugnen på 250 grader.

Fyllning 1: Värm champinjonerna och tillsammans med creme fraiche.

Smaka av med salt och peppar.

Fyllning 2: Skala räkorna.

Värm räkor och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar, dill och citron.

Gratinering: Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast form.

Strö på osten och gratinera i ugnen i 8-10 minuter.

Servera gärna med en krispig sallad.

1 kommentar: