söndag 2 oktober 2011

Sparrisfyllda parmalindade kycklingfiléer


Idag hade vi förmånen att bli bjudna på söndagsmiddag hos svärmor. Hon har gått från väldigt skeptisk till LCHF, till försiktigt positiv.

Hon lagade en favoriträtt sedan tidigare men hade ersatt potatisen med kokt broccoli. Det blev som vanligt mycket smakrikt och väldigt gott.

Sparrisfyllda parmalindade kycklingfiléer 4 port
12-16 gröna sparrisar
700 g tvådelad kycklingfilé (finns i frysdisken)
80-100 g prosciutto
2-3 tsk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1 tsk torkad dragon
riven parmesanost
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Koka upp 5 dl saltat vatten i en kastrull. Skölj sparrisen och bryt av de nedre träiga centimetrarna. Sjud sparrisen 2 minuter. Ta upp och låt rinna av.

Salta och peppra lätt. Linda in kycklingbitama och ett par sparrisar i prosciuttoskivor så att det blir 6-8 paket. Lägg i ett lager i en ugnssäker form.

Rör ut senapen i vispgrädden och krydda med salt, peppar och dragon. Häll över kycklingpaketen. Riv över rikligt med med parmesan.

Gratinera 20-25 minuter i ugnen. Kolla med digitaltermometer så att kycklingen är ca 70 grader mitt i.

Servera med till exempel kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar