
Att göra egen rostbiff är superenkelt och blir supergott. Just do it!
Servera rostbiffen med till exempel bearnaisesås, coleslaw eller floridasallad.
Rostbiff
1 rostbiff (ca 1 kg)
1 msk salt
1/2 msk nymald svartpeppar
1/2 msk nymald vitpeppar
3/4 msk nymortlad grönpeppar
3/4 msk nymortlad rosépeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Putsa bort ev senor och hinnor får rostbiffen och bind eventuellt upp den med steksnöre.
Klappa in kryddorna runt om.
Sätt in i ugnen med stektermometer i.
Grädda i drygt en timme tills innertemperaturen är 58-60 grader.
Låt svalna inlindad i smörpapper.
Lägg i kylen i väntan på servering.
Skiva så tunt det bara går.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar