lördag 1 oktober 2011

Rostbiff


Att göra egen rostbiff är superenkelt och blir supergott. Just do it!

Servera rostbiffen med till exempel bearnaisesås, coleslaw eller floridasallad.

Rostbiff
1 rostbiff (ca 1 kg)
1 msk salt
1/2 msk nymald svartpeppar
1/2 msk nymald vitpeppar
3/4 msk nymortlad grönpeppar
3/4 msk nymortlad rosépeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.

Putsa bort ev senor och hinnor får rostbiffen och bind eventuellt upp den med steksnöre.

Klappa in kryddorna runt om.

Sätt in i ugnen med stektermometer i.

Grädda i drygt en timme tills innertemperaturen är 58-60 grader.

Låt svalna inlindad i smörpapper.

Lägg i kylen i väntan på servering.

Skiva så tunt det bara går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar