måndag 3 oktober 2011

Pannbiff med lök


Svensk husmansklassiker som passar utmärkt som LCHF.

Pannbiff med lök 4-5 port
300 g nötfärs
300 g blandfärs
1 1/2 gul lök
smör och olja till stekning
1 dl vispgrädde
1 ägg
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk soja
salt
nymald svartpeppar
Sås
skyn från stekningen av pannbiffarna
2 dl visgrädde
1 msk soja
1 msk koncentrerad kalvfond
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Skala löken. Riv den halva lök och skiva den andra tunnt.

Blanda färsen, vispgrädden, ägget, kalvfond och den rivna löken i en bunke. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet.

Provstek en lite klick av färsen och smaka av så att kryddningen är bra. Forma åtta stora pannbiffar och stek dem på medelvärme i smör och lite olja.

Häll skyn från stekpannan i en kastrull och tillsätt de övriga ingredienserna till såsen. Värm och håll varm.

Fräs den skivade löken i massor av smör. Salta gärna lite på.

Servera med LCHF-mos och gärna några nytinade lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar