måndag 3 oktober 2011

LCHF-mos


Bra tillbehör, speciellt till husmanskost. Smaken på detta LCHF-mos blir mildare än om man bara tar antingen blomkål eller broccoli.

LCHF-mos 4-5 port
1 blomkålshuvud
2 broccolibuketter
1 vitlöksklyfta
1/2-1 dl vispgrädde
50 g smör
2-3 msk philadelphiaost
salt och nymald svartpeppar

Gör så här:
Bryt eller skär blomkålen och broccolin i mindre buketter/bitar.

Koka upp rikligt med vatten i en vid kastrull. Lägg i grönsakerna och koka i 10-12 minuter.

Låt grönsakerna rinna av i ett durkslag.

Mixa grönsakerna med en stavmixer.

Smält smöret och tillsätt sen vispgrädden.

Späd de mixade grönsakerna med smörgrädden till önskad konsistens. Tillsätt philadelphiaosten och rör runt tills den smält.

Smaka av med salt och peppar.

Håll moset varm i kastrull på låg värme i väntan på servering. Rör om då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar