lördag 1 oktober 2011

Floridasallad


Vi har tänkt göra den många gånger och idag blev det av. Och den var fantastiskt god. Vi ändrade lite på receptet, som vi hittade i en av Skaldemans kokböcker. Vi tog lime istället för citron, mest för att göra den mer "Florida" och så tog vi större andel creme fraiche, för att göra den lite fräschare.

Floridasallad är god som tillbehör till korvar, kött och grillat.

Floridasallad 2 port
125 g bacon
fraiche 4-5 buketter färsk blomkål
3 charlottenlökar
Dressing
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1 tsk fransk senap
2 tsk pressad lime
nymald svartpeppar

Gör så här:
Knaperstek baconet.

Blanda ingredienserna till dressingen. Rör ner finhackade charlottenlökar. Tillsätt finstrimlad blomkål tills konsistensen är bra.

Låt gärna salladen stå i kylskåp från några timmar till upp till 3 dagar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar