söndag 30 oktober 2011

Baconlindad köttfärslimpa


Efter att ha bläddrat lite i nya kokböcker för inspiration så föll vi för ett i Niklas Husmansklassiker, nämligen Baconlindad köttfärslimpa. Vi fick ändra en aning på det men behöll i allt väsentligt tillagningstekniken, som var på lågtemperatur och det blev verkligen saftigare än vanlig köttfärslimpa. Vi kommer defintivt göra detta igen. Till köttfärslimpan serverade vi LCHF-mos.

Baconlindad köttfärslimpa 6 port
700 g blandfärs
2-3 paket bacon
1 liten gul lök
3 msk vispgrädde
1 ägg
2 tsk kalvfond
1 1/2 tsk finsalt
nymald svartpeppar
smör

Gör så här:
Hacka löken fint och stek mjuk i smör utan att den tar färg.

Fukta ett bord eller diskbänken lätt med en trasa och lägg ut plastfolie.

Lägg baconet omlott på plastfolien.

Blanda alla resterande ingredienser.

Lägg färssmeten på baconet och rulla sen ihop till en rund limpa. Surra ihop ändarna och lägg i en ungsform.

Sätt ugnen på 80 grader. Grädda i ugnen tills innertemperaturen är runt 70 grader (tar ca 2 timmar).

Ta bort plastfilmen och bryn baconet runt om i smör (detta gjorde inte mat-Niklas, så det är frivilligt).

Skiva i tjocka skivor och servera med till exempel LCHF-mos.

1 kommentar:

  1. tack för smöret! Det var jättegott! puss,kram och god natt //en lycklig Adrian

    SvaraRadera