måndag 26 september 2011

LCHF-Wallenbergare


Wallenbergare är svensk lyxhusmanskost när den är som allra bäst. Och man behöver inte ändra på mycket för att den ska bli LCHF, man utesluter bara ströbrödet (och man saknar det inte). Resultatet blir läckert och smälter nästan i munnen. Wallenbergare passar bra att göra om man har gäster.

LCHF-wallenbergare 4 port
600 g finmald kalvfärs
2 dl vispgrädde
nymald vitpeppar
1 tesked finsalt
2 äggulor
smör till stekning

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg den kylskåpskalla färsen i en bunke och blanda väl med elvisp/kitchenaid/matberedare.

Tillsätt vispgrädden under vispning och vispa tills den absorberats av färsen.

Tillsätt salt, vitpeppar och äggulor och arbeta in.

Förma 4 stora platta biffar.

Bryn lätt runt om i rikligt med smör.

Sätt in i ugnen och grädda tills de har en innertemperatur på 68 grader.

Fräs ut stekpanna med en rejäl klick smör och servera till.

Servera med LCHF-mos, kokta (och gärna smörslungade) haricots verts, kokta osockrade lingon och skysåsen.

2 kommentarer:

  1. Älskar Wallenbergare.

    Mycket trevlig blogg med bra recept.

    Ha en underbar helg/Jimmie

    SvaraRadera
  2. Tack!

    Och bäst av allt: Wallenbergare är perfekt LCHF!

    SvaraRadera