söndag 25 september 2011

LCHF-äppelkaka


Grunden till denna äppelkaka hittade vi hos Kostvägen, men vi gjorde den mer LCHF genom att byta honungen mot sukrin. Vi la även till kokosflagor som gav en trevlig krispighet till slutresultatet, som faktiskt blev långt över förväntan. Vi kommer helt enkelt garanterat göra denna igen.

Äpple är givetvis inte strikt LCHF, men nu när de skånska äpplena är så fina kan man inte låta bli att göra något med dem.

LCHF-äppelkaka 8 port
2-3 äpplen
1-2 msk kanel
75 g smält smör+ 50 g smör till stekning
100 g mandelmjöl
2 ägg
1 1/2+1 msk sukrin
1 tsk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
2-3 msk kokosflagor
Vaniljgrädde
2-3 dl vispgrädde, vispad
1-2 tsk vaniljpulver

Gör så här:
Klyfta äpplena och stek dem i generöst med smör på låg värme i ca 5 minuter.

Rör ner kanel och 1 1/2 msk sukrin. Ställ åt sidan.

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och 1 msk sukrin pösigt.

Blanda de torra ingredienserna och vänd ihop dem utan att vispa mer. Avsluta med att vända ner det smälta smöret.

Smörj en form/skål som är ca 18 cm i diameter och häll i smeten.

Tryck ner äpplena i smeten, strö över kokosflagorna och grädda i ugnen i 25-30 minuter.

Servera med vaniljgrädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar