tisdag 27 september 2011

Cajunlax


Lax är gott, men kan kännas lite småtråkigt ibland. Detta råder man lätt bot på genom att krydda den lite djärvare, som till exempel med denna cajunkryddblandning.

Cajunlax 4 port
4 portionsbitar lax
smör till stekning
Kryddblandning
2 tsk paprikapulver
3/4 tsk salt
1/2 tsk timjan
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk nymald svartpeppar
1/4 tsk kajennpeppar
Sås
2 dl crème fraiche
1-2 msk färskpressad citron
salt
nymald vitpeppar

Gör så här:
Blanda såsen och ställ kallt.

Mortla alla kryddor och strö över laxen på båda sidor.

Stek laxen i smör (kan såklart även grillas).

Servera med såsen och kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar