torsdag 22 september 2011

Caesarsallad à la LCHF


Nu börjar vårt nya kök bli klart och vi kan börja tänka på nya rätter att laga. Idag gjorde vi klassikern Caesarsallad. Egentligen ska den inte ha grillad kyckling, men det är mer eller mindre standard numera och det gör den mer matig. Krutongerna ersatte vi med knaperstekt bacon och i dressingen hade vi 50/50 olivolja/vispgrädde. Det blev mycket lyckat.

Caesarsallad à la LCHF 4 port
4 normalstora kycklingfiléer
1-2 krukor romansallad
hyvlad parmesan
1 paket bacon
Caesardressing à la LCHF
2 ägg
6 sardellfiléer
3 msk pressad citron
några stänk worcestershiresås
8 msk riven parmesanost
2 pressade vitlöksklyftor
3/4 dl olivolja
3/4 dl vispgrädde
svartpeppar

Gör så här:
Dressing: Mixa ägg, sardeller, citronsaft, parmesanost och vitlök med stavmixer.

Ringla i olivoljan och vispgrädden under omrörning.

Smaka av med worcestershiresås och nymald svartpeppar. Ställ kallt i väntan på servering.

Knaperstek baconen.

Grilla eller stek kycklingen.

Skölj och riv salladen. Fördela på tallrikar.

Strö över bacon och den hyvlade parmesanen.

Skiva den stekta kycklingen och fördela på tallrikarna.

Ringla över dressingen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar