torsdag 1 september 2011

Bygglunch à la LCHFDet har varit lungt här på bloggen ett tag. Detta har en naturlig förklaring i att vi håller på och renoverar köket (och vardagsrummet) och därför inte kan eller hinner laga mat. Renoveringen var helt nödvändigt eftersom det gamla köket höll på att fall ihop. Detta trots att det visade sig bara vara 12 år gammalt (vi tog över det för 6 år sedan och det var slitet redan då). Köp inte Marbodal-kök!

Men den stora frågan är såklart. Kan man äta LCHF när man bara har en kokplatta och mikro? Ja, det går faktiskt utmärkt om man har planerat lite. Dels har vi förberett en del portioner och fryst in, främst moussaka, köttbullar och Kostdoktorns köttfärslåda. Det är köttfärsbaserad mat som blir bäst att frysa in helt enkelt. Men i övrigt äter vi rökt lax och ägg, eller kyckling, kokt broccoli och bea eller som idag på lunchen: stekt korv, stekt ägg och en mini BabyBel.

Korven var en kryddig Kabanoss vi hittade på Willys och som är från deras ägares eget märke Garant. Hög kötthalt (85 %), skapligt god (kunde varit lite starkare) och med bara 2,8 % kolhydrater. Den hade givetvis druvsocker och potatismjöl, men det har de flesta korvar. Det största minuset och det som kommer göra att vi inte äter den så ofta är att det är E621 i. Glutamat är inte ok Garant!

Köksrenoveringen kommer pågå ytterligare en vecka eller två. Sen blir det full fart med nya LCHF-recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar