söndag 7 augusti 2011

Köttfärslimpa med kantarellsås


Köttförslimpa är god och lättlagad husmanskost som passar LCHF som handen i handsken.

Köttfärslimpa 3-4 port
600 g blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 tsk salt
peppar
2-3 msk vispgrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Riv eller hacka löken.

Lägg färsen i en bunke. Tillsätt löken, pressad vitlök, ägg och vispgrädde. Krydda med salt och peppar. Blanda väl.

Forma färsen till en limpa och lägg i en smord ungsfast form.

Sätt i ugnen och grädda i 45 minuter. Håll koll mot slutet och lägg på aluminumfolie om den får för mycket färg.

Gör förslagsvis en kantarellsås till.

Servera med broccoli eller blomkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar