torsdag 11 augusti 2011

Gratinerad hummer à la LCHF


En festlig förrätt som vi gjort sen långt innan LCHF. Den behövde bara en lätt anpassning och blev minst lika god som tidigare.

Gratinerad hummer à la LCHF 2 port
1 stor kokt hummer
smör
4-6 färska champinjoner
½ purjolök
1 ½-2 dl vispgrädde
1 msk konjak
salt
nymald vitpeppar
1 äggula
½ dl riven lagrad ost, gärna Grevé

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.

Dela hummern i två lika delar.

Ta ur köttet och dela allt hummerkött i mindre bitar.

Skölj hummerskalen och lägg dem upp och ner i en ungsfast form.

Skiva svampen.

Fräs svampen och purjo i smör tills vätskan har kokat in.

Häll på vispgrädden.

Smaka av med konjak, salt och vitpeppar.

Tillsätt ev. en äggula om det behöver bli tjockare.

Rör ner hummerköttet.

Fördela fyllningen i hummerskalen.

Strö över den rivna osten.

Gratinera hummern mitt i ugnen 4-5 minuter tills osten smält och fått färg.

Servera genast.

2 kommentarer:

  1. såå mycket gott du bjuder på..
    tack snälla
    kollar alltid men är kanske dålig på att kommentera..
    irene

    SvaraRadera
  2. Tack! Svärmor fyllde 60 och eftersom vi försöker få över henne till den goda sidan så gjorde vi vårt yttersta med en god trerätters där detta var förrätten.

    SvaraRadera