måndag 25 juli 2011

Pones


Ibland, även när man äter LCHF, blir man sugen på bröd. Dessa LCHF-scones, populärt kallade Pones, avhjälper snabbt den värsta abstinensen. Vi har testat pones tidigare, och blivit lite besvikna, men detta recept blev klart bättre!

Pones 6 st
5 ägg
2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g smält smör
3 msk vispgrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Vispa äggen fluffiga med maskin.

Smält smöret och låt svalna lite.

Tillsätt smör och grädde till äggen och rör runt.

Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa och låt stå och svälla i minst 5 minuter.

Klicka ut smeten/degen på bakplåtspappret och grädda sen bröden i ca 10-12 minuter.

6 kommentarer:

  1. Bästa brödet! Provat Mängder! Detta har jag blivit proffs på haha, blandar i allt möjligt, ost, skinka, sesamfrön, kryddor. Enda "bröd" här som är som bröd. Tack!

    SvaraRadera
  2. Hej:)

    Er meget glad for din blog, super opskrifter:) Det her pofiber, er der nogte, der kan erstatte det? Har besvær med at finde det

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mims,

      vi gör så gott vi kan. Tack för berömmet!

      Pofiber står på hyllan för glutenfritt i Sverige. Det tillverkas dock av svenska Semper, dock verkar de bara ha verksamhet i Sverige och Finland. Men det borde ju gå att sälja i Norge också, säg till i din lokala affär eller tipsa någon webbshop.

      Vet tyvärr inte vad man skulle kunna ersätta det med som har samma låga kolhydratinnehåll.

      Radera
  3. Helt underbara bröd! Otroligt goda!
    Tack för receptet! :-)

    SvaraRadera
  4. Går det att frysa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har vi inte testat. Men det borde gå.

      Radera