lördag 30 juli 2011

2 Kryddsmör


Kryddsmör är bland det bästa man kan äta. Här är två recept på två snabba kryddsmör som passar till bland annat kött. Smören förvaras bäst i frysen.

Pepparrotssmör
100 g normalsaltat smör
1/2 dl finriven pepparrot
finmald svartpeppar
lite extra salt om man gillar det

Gör så här:
Låt smöret stå framme en stund.

Blanda med övriga ingredienser.

Gör en rulle och linda in i smörpapper och lägg in i frysen för att stelna. Ta fram i god tid innan servering och skiva i lagom slantar.

Vitlökssmör
100 g normalsaltat smör
1-2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk färsk persilja, finhackad
finmald svartpeppar
lite extra salt om man gillar det

Gör så här:
Låt smöret stå framme en stund.

Blanda med övriga ingredienser.

Gör en rulle och linda in i smörpapper och lägg in i frysen för att stelna. Ta fram i god tid innan servering och skiva i lagom slantar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar