söndag 3 juli 2011

Italiensk fläskytterfilé


Vi hittade ett recept på en blogg, som lät både enkelt och gott. Vi gjorde om det lite. Vi använde fläskytterfilé, men vill man kan man såklart lyxa till det med fläskfilé. Servera med hyvlad stekt zucchini.

Italiensk fläskytterfilé 4 port
800 g fläskytterfilé
100 g riven pecorino
2 rivna mozzarella
2 klyftor vitlöks
en kruka med färsk basilika
salt
nymald svartpeppar
1 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk pinjenötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Bryn köttet runtom i stekpanna så att den får lite färg.

Mixa basilikabladen, en grovt hackad vitlök och pecorinon i en matberedare.

Häll i grädde, riven mozzarella och creme fraiche. Salta och peppra.

Skiva köttet och lägg i en smord ugnsform.

Bred på ost/basilikasåsen och strö över pinjenötterna.

In i ugnen ca 17-18 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar