måndag 25 juli 2011

Frittata


Vill man göra något aningen mer avancerat än omelett, men utan att förta sig, så är en fritatta rätt väg att gå. Denna italienska omelett kan varieras i det oändliga, man tar helt enkelt det man har hemma. Ägg är dock ett måste :-).

Fritatta 2 port
4 ägg
2 msk vispgrädde
1/2 dl riven parmesan+flagor till garnering
1/2 hackad liten gul lök
4 strimlade marinerade soltorkade tomater
1 msk repad färsk timjan+kvistar till garnering
salt
nymald svartpeppar
smör till stekning

Gör så här:
Vispa upp ägg och vispgrädde lätt. Blanda ner den rivna parmesanen. Salta och peppra lätt.

Hetta upp smöret och stek först löken en stund, tillsätt sedan de soltorkade tomaterna och den repade timjanen. Stek någon minut till.

Häll smeten över de stekta grönsakerna och stek tills utan stanna. Ta sen en tallrik och lägg över fritattan och vänd på stekpannan. Låt sen fritattan glida av tallriken med den ostekta ytan nedåt och stek några minuter till.

Lägg på parmesanflagorna och timjankvistarna. Servera med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar