fredag 15 juli 2011

Enkel kantarellsås



Årets första svampplockning gav ett skapligt resultat, som räckte till en kantarellsås. Vi gjorde samma sås som vi brukar förutom att vi redde med en äggula istället för vetemjöl. Det blev MINST lika gott, helt fantastiskt gott helt enkelt. Till såsen serverade vi helstekt fläskfilé och en fräsch sallad.

Enkel kantarellsås 4 port
1/2 liter kantareller eller mer
1 stor klick smör till stekning
2 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
salt
nymald svartpeppar
1 äggula

Gör så här:
Hetta upp en torr stekpanna.

Lägg i kantarellerna och stek under omkörning tills vattnet kokat ur.

Tillsätt smör och stek vidare.

Häll på grädden och koka någon minut.

Smaksätt med kalvfond, salt och peppar.

Håll såsen varm i väntan på servering och red genom att sätta till en äggula precis innan servering (ska ej koka).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar