torsdag 28 juli 2011

Biff Rydberg á la LCHF


Så fort vi kom att tänka på denna lyxiga husmansklassiker började det vattnas i munnen. Biff Rydberg för LCHF behövde bara anpassas lätt. Bara att ta ättika istället för potatis och med mindre lök så var det klart! Servera gärna med ett gott kryddsmör.

Biff Rydberg a là LCHF
500-600 g utskuren biff eller oxfilé
1-2 gula lökar
400-500 g rättika
salt
nymald svartpeppar
hackad persilja
4 råa äggulor

Gör så här:
Skär köttet i lite drygt sockerbitsstora bitar.

Hacka löken.

Skala och tärna rättikan och lägg i en kastrull med vatten. Salta lätt och låt koka upp och koka ca 10 minuter till den mjuknat lite.

Stek därefter ättikan i rikligt med smör. Salta och peppra och håll varmt i väntan på servering.

Stek löken mjuk i rikligt med smör, håll varm.

Bryn köttet hastigt på hög värme i rikligt med smör. Salta och peppra.

Servera med råa äggulor, rikligt med persilja och gärna kryddsmör. Måste man så går det såklart bra att servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar