söndag 31 juli 2011

Auberginerullar


Antipastirätt som passar till buffén, även det hämtat ur Caroline Hofbergs Medelhavsmat.

Auberginerullar 8-10 rullar
1 aubergine
salt
olivolja
1-2 mozzarella
1 msk balsamvinäger
färsk basilika

Gör så här:
Skär auberginen i 8-10 tunna skivor på längden. Strö på salt och låt dra nån halvtimme. Torka av vätskan.

Stek aubergineskivorna gyllenbruna i olivolja. Låt dem rinna av på hushållspapper. Peppra.

Skär mozzarellan i samma antal skivor som auberginen. Blanda mozzarella, balsamvinäger, salt och peppar. Låt marinera en stund.

Rulla in en bit mozzarella och några basilikablad i varje aubergineskiva. Fäst ihop med tandpetare.

4 kommentarer:

  1. duktig du är..tack...

    SvaraRadera
  2. Tack själv för berömmet! Vi behöver det för LCHFare verkar inte mycket för att kommentera rent generellt.

    SvaraRadera
  3. jag håller med om det, jätte mycket inspiration ger du men som sagt vi är nog dåliga på att kommentera...
    tack säger jag med...

    SvaraRadera
  4. Tack, tack! Nu har faktiskt kommenterandet kommit igång lite. Det känns roligt och inspirerande.

    SvaraRadera