måndag 6 juni 2011

Ungsstekta grönsaker från Languedoc


Trevlig, lite retrorätt som kommer från sydfranska Languedoc, men här är den såklart i LCHF-tappning. Man kan ta nästan vilka grönsaker man vill som lämpar sig för fyllning. Trevligast ser det ut om man blandar olika färger och former.

Légumes farcis 5-6 port
700 g blandfärs
1 paket bacon
10-12 champinjoner
1 dl vispgrädde
1 näve eller 2 blandade färska örter (som persilja, timjan, oregano eller basilika), hackade
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar
2-3 vitlöksklyftor
1-2 stora gula lökar
3-4 paprikor i olika färger
1 liten squash
2-3 tomater
riven lagrad ost
smör till stekning

Kvarta champinjonerna och stek i smör.

Gröp ur lökarna och finhacka innehållet från en av dem. Stek i smör.

Dela baconen i hälften och stek. Skär därefter i mindre bitar.

Sätt ugnen på 175 grader.

Bryn färsen och blanda med övriga stekta ingredienser, örterna och vispgrädden. Salta och peppra.

Öppna eller halvera grönsakerna och fyll med färsröra. Strö på ost på de som är öppna, sätt tillbaka hatten på övriga.

Stek i ugnen i knappt en timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar