måndag 20 juni 2011

Ugnsbakad lax med romsås


God vardagsfisk. Laxen blir mjäll och fin när den bakas i ugn istället för steks tom om det är billig lax. Man kan såklart bryna den först och sen baka klart i ugn om man älskar stekyta. Servera gärna blomkålsris till.

Ugnsbakad lax 4 port
4 portionsbitar lax
smör till formen
salt och peppar

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader.

Smörj en ungsfast form och lägg i laxbitarna. Salta och peppra.

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Romsås
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk pressad citron
75 g stenbitsrom (eller såklart löjrom om man inte behöver bry sig om världsliga saker som hushållsekonomi)
salt

Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar