söndag 12 juni 2011

Saltimbocca


Salvian i vår örttäppa hade, tvärtemot övriga naturen, en trög start i år. Men nu har den kommit igång! Och när man funderar på vad man ska ha den till är den italienska husmansklassikern saltimbocca bland det första som poppar upp. Och det är en rätt som faktiskt är LC-anpassad redan i original. Till saltimboccan serverade vi en capresesallad. Det blev en väldigt god LCHF-kombination.

Saltimbocca 4 port
600 g kalvinnanlår
1 citron
8 skivor parmaskinka
16 blad färsk salvia
salt
nymald svartpeppar
2 msk olivolja
2 msk smör
2 dl vitt vin

Gör så här:
Banka ut kalvinnanlåren med en köttklubba. Lägg i en skål och pressa över citronen. Rör runt. Låt dra några minuter.

Ta upp kalvinnanlåren och salta och peppra på dem. Lägg på en skiva parmaskinka och 2-3 salviablad. Rulla ihop köttet och fäst ihop med tandbetare av trä.

Hetta upp olivoljan och smöret i en stekpanna med lock.

Lägg i köttet och bryn dem tills de får fin färg runt om.

Häll på vinet, sänk värmen och lägg på lock. Efterstek i 5-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar