söndag 26 juni 2011

Rättikasallad


Rättika är räddningen om man saknar potatisgratäng eller potatissallad. En rotsak med lågt kolhydratinnehåll. Den har dessutom mer intressant smak att bidra med än de flesta potatisar.

Rättikasallad kan man servera istället för potatissallad till buffén, grillat eller rostbiff.

Rättikasallad 5-6 port
800-900 g rättika
4 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl avrunnen kapris
1/2 slantad purjolök
3 msk hackad gräslök
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
nymald svartpeppar

Gör så här:
Tärna rättikan och koka den därefter i lättsaltat vatten i 10-12 minuter. Låt svalna.

Blanda övriga ingredienser i en skål. Tillsätt den avsvalnade rättikan och blanda runt.

Ställ kallt i minst en timme, gärna längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar