tisdag 7 juni 2011

Parmalindad kyckling med balsamicosås


God kyckling till vardagsfesten eller fredagsmiddagen. Vi hittade en balsamvinäger med lite lägre sötma som ändå gav ett mycket bra resultat.

Parmalindad kyckling med balsamicosås 4-5 port
700-800 g kycklingfilé
salt
nymald svartpeppar
1 msk hackad färsk oregano
10-15 tunna skivor parmaskinka
3 dl vispgrädde
3 msk balsamvinäger
1 1/2 msk konc kycklingfond
3 pressade vitlöksklyftor
några kvistar färsk oregano

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.

Linda parmaskinkan runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.

Vispa ihop vispgrädde, balsamvinäger, fond, oregano och vitlök. Häll det i formen.

Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Strö ev över lite färsk oregano vid servering.

Servera med blomkålsris och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar