fredag 24 juni 2011

Matjessilltårta a là LCHF

Mycket god mattårta vars recept vi hittade inspiration till i LCHF-recept till fest & helg av doktor Dahlqvist & Airam. Passar till midsommar eller någon av vårens fester.

Matjessilltårta a là LCHF 8-10 port
200 g matjessill
50 g smör
3 gelatinblad
1 dl hackad färsk gräslök
1 dl finhackad dill
2 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
nymald vitpeppar

Gör så här:
Finhackad matjessillen och låt den rinna av ordentligt på ett hushållspapper.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

Smält smöret och blanda med vispgrädden. Koka upp och låt svalna lite.

Klä en springform med bakplåtspapper.

Krama ur gelatinbladen och rör ner ett och ett i grädden.

Tillsätt crème fraiche och vispa helt slätt.

Rör ner matjessill, dill och gräslök.

Häll blandningen i springformen och ställ kallt i minst 3 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar