söndag 19 juni 2011

Meatzza


Mycket mättande pizzasubstitut med fyndigt namn. Meatzza är helt enkelt en pizza med köttfärsbotten.

Det är helt enkelt i stort sett valfri fyllning på en botten av i huvudsak nötfärs.

Meatzza 3 port
Meatzzasås
1 burk krossade tomater
2-3 klyftor vitlök
1 näve färsk basilika
1/2-1 msk torkad oregano
ev andra örkryddor
salt
nymald svartpeppar

Botten
500 g nötfärs
1 ägg
salt
nymald svartpeppar
torkad oregano

Fyllning
2 mozzarella
Vi hade salami, färska basilikablad och stekta champinjonskivor. Men man kan ta nästan vad man känner för.

Gör så här:
Blanda krossade tomater, pressad vitlök och örtkryddor i en kastrull och låt puttra på spisen i minst en kvart, gärna längre.

Låt såsen svalna lite och mixa sen med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ingredienserna till bottnen och bred ut i en ungsform ca 20x35 cm.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Häll av den eventuella vätska som bildas.

Höj värmen till 225 grader.

Bred på hälften av tomatsåsen (spara resten i frysen till nästa gång ni känner för meatzza).

Lägg på fyllning och mozzarella.

Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 minuter till osten smällt och fått lite färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar