söndag 12 juni 2011

Kladdiga chokladmuffins


Chokladiga kladdkakemuffins med lågt kolhydratinnehåll (ca 2 g per muffins), som man kan servera med vispad grädde och färska hallon.

Chokladmuffins á la LCHF 12 st
2 ägg
100 g osaltat smör
1 tsk vaniljpulver
3/4 dl vispgrädde
50 g mörk choklad 70%
50 g mörk choklad 86%

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader

Smält smöret i en liten gryta.

Bryt ned chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält.

Vispa äggen fluffiga.

Vispa ihop grädde och vaniljpulver med äggen.

Tillsätt chokladen/smöret och vispa ihop ordentligt.

Fyll 12 mindre muffinsformar till hälften.

Grädda ugnen i 6-8 minuter.

Låt svalna kallt i ett par timmar.

Servera gärna med hallon och vispad grädde.

4 kommentarer:

  1. Hej, dessa recept låter onekligen läckra, men jag har en fråga angående tillverkningen.
    När det står vispa grädden och vaniljpulvret med äggen, skall man då vispa tills det blir "vispad grädde" eller räcker det att det blandas?
    /Jenny

    SvaraRadera
  2. Hej Jenny,

    och tack för din kommentar!

    Det räcker att det blandas.

    SvaraRadera
  3. Tack för ett bra recept! Jag använde Lindts mintchoklad och uteslöt vaniljen, det blev supergott. Kommer helt klart att göras igen :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! Det blir säkert gott med mintchoklad också!

      Radera