fredag 24 juni 2011

Inkokt lax


Enkel huvudrätt som man förbereder långt innan. Inkokt lax är perfekt LCHF-mat om man serverar den med en fet sås, gärna en romsås.

Inkokt lax 4 port
4 bitar benfri laxfilé med skinn, ca 600 g
Lag
1 purjolök
75 g färsk ingefära
1 citron
1 1/2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk salt
dillstjälkar

Gör så här:
Skär purjolöken i mindre skivor.

Skala och riv ingefäran.

Skiva citronen. Lägg ingredienserna till lagen i en vid kastrull. Häll på 1 liter vatten. Koka under lock ca 15 minuter.

Lägg i laxen och koka på svag värme under lock ca 5 minuter.

Låt laxen kallna i lagen och förvara kallt.

Servera med kokt sparris och sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar