söndag 1 maj 2011

Skomakarlåda på LCHF-vis


Husmanskostklassikern skomakarlåda har vi velat göra ett tag och idag slog vi till. Vill man göra den ännu mer kolhydratfattig skippar man fonden, men då blir det såklart också mindre gott.

Skomakarlåda à la LCHF 4-5 port
600-700 g utskuren biff
smör till stekning
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
salt
nymald svartpeppar
Broccoli- och blomkålsmos
1 blomkålshuvud
2 broccolibuketter
50 g smör
1 dl vispgrädde
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
1-2 paket bacon
färsk persilja

Gör så här:
Börja med att dela och koka blomkål och broccoli mjuk i lättsaltat vatten.

Stek bacon och håll den gärna lite varm i väntan på servering.

Salta och peppra biffarna. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna 2-3 minuter per sida. När biffarna är klara häller man 1 dl vatten i stekpanna och fräser ur. Tillsätt kalvfond och smaka ev av med lite peppar.

Mixa den kokta broccolin och blomålen med en stavmixer. Tillsätt smör och grädde. Rör om tills det smällt. Smaka av med salt och peppar.

Servera biff, bacon, mos, sås toppat med en persiljekvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar