torsdag 19 maj 2011

Pestolax med mozzarellasallad


Igår blev det en snabb vardagslax med mycket smak. Man skulle nästan kunna kalla det "italiensk lax" om det nu inte var så att lax var rätt ovanligt i Italien.

Pestolax med mozzarellasallad 4 port
4 portionsbitar lax
salt
nymald svartpeppar
70 g färsk babyspenat
smör till stekning
1 röd paprika
1 gul paprika
250 g småtomater
pinjenötter
2 paket mozzarella
4-6 msk pesto

Gör såhär:
Hetta upp smöret i en stekpanna, lägg i spenaten och stek några minuter.

Skiva paprikorna. Låt paprikan, pinjenötterna och småtomaterna steka med spenaten. Ställ åt sidan. Salta och peppra.

Salta och peppra laxen och stek 4-5 minuter per sida.

Skiva mozzarelan och lägg på tallrikar tillsammans med de stekta grönsakerna. Lägg på laxen och klicka på peston.

1 kommentar:

  1. Hittade bloggen idag. Ser fint ut. Gott om lockande LCH-recept. Testade pestolaxen idag. Mums! Tack för receptet! Stekte dock laxen snabbare då jag gillar den lite rå innuti.

    SvaraRadera