tisdag 3 maj 2011

Kyckling i röd curry


Vi var sugna på lite asiatiskt efter all husmanskost. Så idag blev det kyckling med en kokosmjölksås med röd currypasta.

Kyckling i röd curry 4-5 port
1 kg kycklingfilé
kokosolja
lite salt
1 broccolistånd
1 gul paprika
1 liten zuccini
1 gul lök
5 dl kokosmjölk
2,5 dl creamy coconut milk
2 msk röd currypasta
1,5 msk fisksås
1 lime
1 näve cashewnötter, grovhackade

Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar.

Dela broccoliståndet till små buketter. Skär paprikan och löken i strimlor, löken i smala klyftor. Gör halvmånar av zuccinin.

Koka ihop kokosmjölk och creamy coconut milk. Tillsätt currypasta och fisksås. Pressa i saften från limen.

Krydda kycklingen lite med salt och stek den i kokosolja.

Bryn sedan grönsakerna en aning så att de fortfarande finns stuns kvar i dem.

Blanda därefter kycklingen och grönsakerna.

Servera med såsen. Garnera eventuellt med hackade cashewnöter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar