söndag 8 maj 2011

Kokt torsk med räkor, pocherat ägg, pepparrot och skirat smör


Det är enkelt att göra torsk, som smakar och nästan ser ut som på finkrogen, hemma.

Kokt torsk med räkor, pocherat ägg, pepparrot och skirat smör 2 port
2 portionsbitar torskrygg
500 g räkor med skal
200 g smör
salt
färsk pepparrot
2 klyftor citron
2 ägg
ättika

Gör så här:
Pochera äggen.

Skala räkorna.

Riv pepparroten.

Koka upp vatten med salt, lägg i torsken och dra bort från värmen och låt fisken ligga i 8 minuter.

Smält smöret och låt det gumliga flyta till botten. Häll försiktigt över smöret i ett serveringskärl utan att bottensatsen följer med.

Servera torsken, med de pocherade äggen, citronklyftor, skirat smör och riven pepparrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar