måndag 2 maj 2011

Kålpudding


Vi är verkligen inne på husmanskost just nu, så dagens lunch blev kålpudding som vi gjort i helgen.

Kålpudding LCHF 5-6 port
ca 1 kg strimmlad vitkål
ca 50 g smör
1 kg blandfärs
3+3 dl vispgrädde
2 ägg
250 g keso, avrunnen
2 tsk lökpulver
1 tsk örtsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk koncentrerad kalvfond
Sås
3 dl spad från kålpuddingen
3 dl vatten
nymald svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda färs, vispgrädde, ägg och keso.

Krydda med lökpulver, örtsalt och svartpeppar.

Häll över smeten i en smord stor ungsfast form och jämna till.

Stek den strimlade vitkålen i smör i en stekpanna. Den ska bli mjuk och gärna få lite färg. Salta lite lätt.

Bred över kålen på köttfärsen.

Koka upp vatten och blanda ut buljongpulvret/tärningen.

Häll buljongen över kålpuddningen.

När puddingen stått i ugnen 30 minuter, av totalt 40-45, häller man av 3 dl av buljongen och blandar med vattnet.

Koka tills den reducera till ungefär hälften. Krydda med peppar.

Ät kålpuddningen med gräddsåsen och några osockrade lingon.

1 kommentar:

  1. detta är supergott.. tack räcker till många lunchlådor...
    superblogg som jag följer men kanske inte kommenterar tillräckligt ofta
    kram o tack
    irene

    SvaraRadera